Hellesdon Park Road, Norwich, NR6 5DR
01603 485038
sales@rackhamengineering.co.uk

Category: Projects

Train Station

The zinc sheeting on the ridges was hand-formed by our craftsmen. Hand formed sheets in zinc were installed on top of the train station in Norwich. This hard to reach location refreshed the look of the roof.

Dementia Care Unit

Working with the artist our team designed and installed the intricate hanging artwork. Working with the artist we designed and installed the rods and support frame.

Riverside Railings & Gates

Made from solid 316 (marine) grade stainless steel. Design and installed by ourselves. Clean and fresh looking security gates for the riverside in Norwich.

Julian Hospital, Norwich

Stainless Steel DP1 grained 316 (marine) grade handrail.

Stainless Steel Handrailing

Stainless Steel bright annealed 316 (marine) grade handrail. Classically designed entrance ramp using bright annealed 316 stainless.

Library

Hot dipped, powder-coated solid steel railings. Classically designed railings with cycle stands.

University

DP1 finish 316-grade Stainless handrails with a natural fit to the surrounding architecture. Large renovation project throughout the university. Working on handrails, staircases and general access with a natural fit to the surrounding architecture.

St Stephens Project, Norwich

In 2002, The BBC‘s “Today” programme on Radio 4 ran a competition to find the best and worst streets in England. St Stephens Street in Norwich was voted the worst in East Anglia. The initial impetus to carry out improvements came from Norfolk County Council‘s desire to improve provision for public transport, particularly buses. A …

Blue Bell Academy, Norwich

Blue Bell road Norwich, Aluminium fabrications designed to house TV monitors. Innovative TV mounting to brighten up the room.

St Michael’s Church, Reepham

Multi Award-winning renovation in which we built and installed the access staircase. The award-winning adaptation of the medieval grade II listed St Michaels church. Bespoke design granting improved access to the balcony, whilst blending in with the overall church style. Due to the acute return angle and limited space, it proved to be a challenging …